Cumperi sau închiriezi un costum bărbați - ce e mai profitabil?

Ai un eveniment special și te gândești că, în loc să-ți cumperi costumul, ai putea opta pentru servicii de închirieri costume? 

La o primă vedere, poate părea o idee bună, mai ales dacă nu ești genul care să se prezinte constant la patru ace. Însă, făcând calculele potrivite și analizând situația mai în detaliu, ai putea descoperi că nu e o idee pe atât de grozavă cum sună. 

Chiar dacă achiziția costumelor barbatesti pentru evenimente speciale nu reprezintă o investiție minoră, cu atât mai mult un costum la comandă, în anumite situații se poate dovedi a fi o alegere net superioară. 

Descoperă azi care sunt avantajele achizitiei unui costum bărbați în raport cu procesul de închiriere costume bărbați. 

Achiziție vs. inchiriere costume barbatesti /  costum de ginerica -  avantajele unei achiziții fata de o ținută închiriată 

Odată achiziționat un costum (vorbim de ținute complete), acesta se va situa la tine în garderobă un timp îndelungat până vei decide să-l porți după bunul plac. A-ți achiziționa propriul costum și mai ales, un costum la comandă Marsay, nu înseamnă că trebuie să-l porți exclusiv ca atare. Pur și simplu poți îmbina piesele individual cu succes, oricând după bunul plac, în diferite alte ținute, în afara unei ceremonii precum o nuntă, un botez, un eveniment corporate, o gală etc. 

Ulterior, dacă consideri că nu mai prezintă interes sau nu se mai potrivește cu gusturile tale, poți alege să-l vinzi, având foarte multe șanse să-l oferi la un preț foarte bun, mai ales când este realizat dintr-o țesătură premium, selectă, așa cum sunt costumele la comandă Marsay.

Însă, când închiriezi un costum, va trebui să ai în vedere durata pe care vei face acest lucru, căci orice zi în plus poate fi costisitoare, cu atât mai mult dacă optezi pentru un costum bărbați din categoria premium. Totodată, nu trebuie să omiți și faptul că, așa cum primești costumul, la fel va trebui să-l returnezi magazinului de unde l-ai luat. Petele care nu pot fi scoase sau micile deteriorări te vor face să scoți extra bani din buzunar (în funcție de politica magazinului, costul poate depinde si de curs valutar), pentru prejudiciile aduse. Iar cu toată suma acordată, ai putea la fel de bine să investești din start într-un costum bărbați de calitate. 

Un alt lucru care-ți poate cauza probleme e mărimea, atunci cand vorbim de servicii de închirieri costume. Magazinele de închiriat costume bărbați dispun la rândul lor de mărimi standard, asupra cărora nu vei putea aduce modificări majore și care nu întotdeauna se vor așeza așa cum ai sperat. 

Ori silueta fiecărui bărbat nu e una tipică, motiv pentru care nu este un moft ca printre așteptările tale de la ținută business sau de eveniment să se regăsească un sacou mai cambrat pe talie, ori poate niște pantaloni mai lungi sau mai scurți, niște revere mai pronunțate și multe altele. Însă, când achiziționezi propriul costum, nu ești limitat în ceea ce privește ajustările necesare. Sau se poate și mai bine, alegând un costum made-to-measure pur și simplu. E de preferat decat sa ai o  ținută închiriat pentru evenimente speciale care nu e a ta. 

Cum te ajută achiziția unui costum made to measure? 

Achiziția unui costum la comandă așa cum vei găsi în portofoliul Marsay este în primul rând o achiziție care-ți oferă posibilitate să economisești multe resurse. Vei scăpa de stresul asociat cu căutarea și achiziția costumului perfect pentru că specialiștii noștri îl voi croi pe cel perfect pentru tine sub stricta îndrumare. 

Vei beneficia de un costum bărbați perfect (costume ideale și pentru mire, care se vor asorta splendid cu cele mai frumoase rochii de mireasă), unicat, adaptat măsurilor și gusturilor tale, care se va așeza corespunzător din toate punctele de vedere. Poți opta pentru croiul tău favorit, pentru anumite țesături, inclusiv să-ți personalizezi costumul cu inițialele tale. 

Financiar vorbind, după ce tragi linie la final în ceea ce privește bugetul, vei observa că ai alocat un buget mult mai redus spre deosebire de situațiile în care achiziționezi și personalizezi ulterior totul (atât cât este posibil, pentru că unele modificări pot fi limitate). 

Cât despre modele și alegerea stilului perfect, iată cât de multe opțiuni există! 

Majoritatea magazinelor de închiriat promovează costume de eveniment de ultima oră, dar tu poți avea nevoie și de un costum business. Ori foarte multe opțiuni rafinate nu vei găsi nici în magazinele clasice care comercializeaza articole vestimentare, deoarece acestea ar trebui să aibă prețuri mult prea mari alături de riscul de a rămâne cu marfa pe stoc. 

În schimb iată, la Marsay ai la dispoziție 3 sugestii de costume business / ținute complete care se vor potrivi perfect la o întâlnire de afaceri, un interviu sau zile speciale petrecute la locul de muncă. Costumul business The Lawyer te va ajuta să ieși cu ușurință în evidență prin aura cosmopolită și impunătoare pe care o evidențiază. 

Se va potrivi excelent într-o asociere cu o pereche de pantofi eleganți și o cămașă simplă. Iar zi de zi, poți experimenta și alte ținute deosebite, prin asocierea individuală a pieselor cu alte articole disponibile în garderoba ta. Dar desigur, acesta este doar unul dintre modelele pe care le poți descoperi pe site și care poate fi personalizat după dorințele tale. 

Un alt exemplu poate fi și costumul Blue Shawl care, de această dată, e un costum destinat acelor ocazii exclusiviste de tip cocktail-uri, întâlniri corporate mai rafinate, petreceri aniversare, nunți, botezuri etc. Dacă la modelele business vei găsi opțiunile recomandate chiar și disponibilitate în stoc și livrare în termen de 24 ore cu toate ajustările necesare, Blue Shawl este un costum realizat exclusiv la comandă. Modelul cu caracter orientativ impresionează prin țesătura fină de lână 100%, dar tu poți opta și pentru un costum din bumbac, catifea etc. Alte opțiuni atractive pot fi și costumul de ceremonie Ivory Shawl lucrat în două nuanțe sau costumul Kingsman care se potrivește excelent celor îndrăzneți, fiind confecționat dintr-un mix de două materiale premium (catifea pentru sacou și lână care nu se șifonează pentru pantaloni). 

Reamintim însă că, modelele pot fi cu ușurință adaptate după plăceri și nevoi astfel încât să existe o potrivire ideală cu sezonul, cu evenimentul sau din punct de vedere estetic. În loc sa mergi pe  inchiriere costume barbatesti, îti recomandam sa cumperi un costum Marsay pe care-l poți imbraca de mai multe ori. Va fi... al tău! 

Prin urmare, cu achiziția unui costum made-to-measure nu există nicio șansă să dai greș. Iar dacă nu ai un ochi format pentru tendințe, pentru stilul care ți se potrivește, combinația de țesături sau materiale, ori privind modul în care ți-ai putea personaliza întregul costum astfel încât să ieși cu ușurință în evidență, un consilier Marsay te așteaptă online și în showroom (București sector 1, 2, 3, 4, 5 și 6) ca să-ți ofere cele mai potrivite recomandări. 

Descoperă chiar acum ce costum bărbați ți se potrivește!

Stabilește o programare în showroom și discută cu un consultant dedicat.

Spune-ne părerea ta

Toate mesajele sunt moderate înainte de a fi publicate