MADE TO MEASURE

Bine ai venit în universul costumelor la comandă unde totul este personalizabil! La MARSAY tu ești propriul tău designer! 

Lucrăm cu cei mai prestigioși producători de țesături din lume.

Zegna, Scabal, Holland & Sherry, Carnet, Cerruti, VBC.

Fiecare ținută realizată la MARSAY este gândită în cel mai mic detaliu pentru a se potrivi perfect cu nevoile tale.

Definește-ți stilul vestimentar în funcție de personalitatea ta.

NU ȘTII CE SĂ ALEGI? DISCUTĂ CU UN CONSULTANT

STABILEȘTE O PROGRAMARE ÎN SHOWROOM!

Please enter your name.
Please enter a valid email.
Please enter a valid phone number.
Please enter a message.

CE ÎNSEAMNĂ COSTUM MADE TO MEASURE?

Costumul Made To Measure este în primul rând o investiție. Datorită calității ridicate atât a materialelor folosite cât și a procesului tehnologic de confecționare, un costum made to measure, croit pe măsurile tale, are o durată de viață de cel puțin 10 ani. Mai mult decat atât, datorită faptului că este realizat special pentru tine, ai controlul total în ceea ce privește partea de personalizări: îți poți alege țesătura preferată, tipul reverului, numărul de nasturi și culoarea lor, căptușeala sau poți chiar opta pentru brodarea inițialelor tale pe interiorul sacoului. Posibilitățile sunt nenumărate și poți alege să fii foarte creativ astfel încât costumul tău să fie cu adevărat unic și să te reprezinte în totalitate.

Mai mult decât atât, conceptul made to measure este potrivit pentru orice tip de corp. Un costum la comandă îți oferă posibilitatea de a arăta și de a te simți impecabil, indiferent de structura ta corporală.

costume la comand abcuuresti marsay made to measure

COSTUM BESPOKE SAU COSTUM MADE TO MEASURE?

Decizia de cumpărare a unui costum bărbătesc poate fi dificilă, având în vedere varietatea de oferte disponibilă pe piață. În funcție de metoda de realizare, categoriile costumelor bărbătești se impart astfel: Bespoke (Bespoke Suits - costume la comandă), Made To Measure (costume la comandă) și Ready To Wear (gata de purtat). Diferențele între cele 3 categorii sunt majore, însă de cele mai multe ori, comparația se face între cele Bespoke și Made To Measure, considerate a fi costume la comandă. De subliniat este faptul că în București și în România, în general, foarte multe materiale publicitare informează în mod eronat cosumatorii prin marketarea croitoriei Made to Measure ca și cum ar fi Bespoke! Ai grijă așadar la acele ”Bespoke suits” care au un preț comparabil cu costumele bărbătești Made to Measure - in 99% din cazuri, este doar o informație intenționat transmisă eronat către consumatori.

Bespoke este croitoria clasică, ”Tailor Made”, adică realizată de un croitor, printr-un proces integral manual, de la măsurătorile luate pe corpul tău, realizarea tiparului și până la coasere și finisare. Datorită faptului că procesul se realizează în întregime manual, durata realizării unui costum bespoke este între 1 și 3 luni și presupune 3 sau 4 vizite intermediare, înainte de ultima probă. Un serviciu Bespoke în adevăratul sens al cuvântului este rar pe piața din România și vine cu un cost pe măsură. 

Costumele la comanda Made To Measure, se realizează plecând de la niște ”etaloane”, în baza cărora tiparele se modifică pe măsurile și cerințele clientului. Ulterior, costumul se realizează într-un proces semi-industrial, ceea ce scurtează foarte mult durata de execuție. Cu toate astea, finisarea costumului se realizează manual, ceea ce oferă o calitate de excepție produsului. În comparație cu un costum realizat Bespoke, un costum Made To Measure are un termen de execuție de 3-4 săptămâni, însă se poate realiza și în 7 zile în cazuri urgente. Un alt avantaj important este că odată ce măsurile tale sunt salvate în sistem, poți comanda alte produse pe măsurile tale și de la distanță, salvând astfel un timp prețios. Prețurile produselor Made To Measure sunt de asemenea mai accesibile în comparație cu cele realizate în regim Bespoke. In cazul cămășilor la comandă în regim made to measure, termenul de execuție este de 2 săptămâni, dar se pot realiza și în regim de urgență in mai puțin de o săptămână.

tesatura scabal costum

COSTUM READY TO WEAR SAU COSTUM MADE TO MEASURE?

Așa cum spuneam mai sus, exista 3 tipuri în care un costum bărbătesc poate fi confecționat: Ready To Wear (Off the rack, gata făcut, de la raft), Made To Measure și Bespoke. Decizia pe care dintre variante să mergi este la tine, însă este important să cunoști avantajele și dezavantajele. Avantajul unui costum Ready To Wear este că îl poți cumpăra pe loc dacă nevoia ta este urgentă. Cu toate astea, colecțiile din care poți alege sunt limitate, și de cele mai multe ori, sunt necesare ajustări la croitor pentru un fitting cât mai apropiat de corpul tău. 

Totuși, dacă îți dorești un costum care să ți se potrivească perfect, să fie personalizat și să fie diferit de celelalte costume pe care le vezi la raft, decizia este una simpla: costumul realizat la comandă - Made to Measure sau Bespoke.

premium made to measure marsay costume la comanda barbati

EXPERIENȚA TA MADE TO MEASURE

Un costum croit pe măsurile tale este mai mult decât o piesă vestimentară, este o experiență. Iar noi suntem aici să ți-o facem de neuitat, fie că îți dorești un costum business, un costum de ceremonie, sau un costum casual slim fit. Totul începe cu o vizită în showroom-ul nostru și o discuție cu un consilier MARSAY, despre stilul tău personal. În funcție de piesele care îți sunt necesare sau pe care ți le dorești, vei fi sfătuit și îndrumat pentru a face cele mai bune alegeri. Detaliile costumului bărbătesc made to measure sunt stabilite astfel încât să se potrivească cu conformația ta. 

În acest moment, începe partea cu adevărat captivantă și creativă deopotrivă - vei alege țesăturile preferate și îți vei customiza fiecare element al ținutei până în cel mai mic detaliu. De la rever, buzunare, căptușeală, nasturi, ață și până la monograma de pe interiorul sacoului, cerul este limita! În ceea ce privește materialele - partenerii noștri sunt cei mai prestigioși producători de țesături din lume - Zegna, Loro Piana, Vitale Barberis Canonico, Holland&Sherry, Cerruti etc. Evident, consilierii vestimentari te vor ajuta în luarea acestor decizii, astfel încât, rezultatul final să fie unul armonios din punct de vedere stilistic iar tu să ai un costum bărbătesc impecabil, fie că este vorba de un costum business slim fit, un costum casual sau poate un sacou de ceremonie. Când discutăm despre costume pe comandă, alegerea țesăturii este foarte importantă. Suntem foarte atenți la detalii atunci când realizăm costumul la comandă deoarece ele chiar fac diferența.

Evident, procesul este la identic și în cazul cămășilor business, cămașilor casual sau de ceremonie. Dacă îți dorești un set de cămăși la comandă, slim fit, care să ți se potrivească perfect, poți discuta cu consilierii vestimentari din echipa noastră, care te vor îndruma în procesul de selecție si de personalizare sau poți alege să îți configurezi singur cămașa, online. Vezi colecția de cămăși la comandă aici! Citește mai multe despre ce înseamnă o cămașă made to measure aici.

După această etapă, vei merge în camera special amenajată, pentru a continua cu procesul de măsurare. Aici îți vor fi luate măsurile în cel mai mic detaliu și vei putea ”simți” cum va fi viitorul tău costum creat la comandă. Vei putea alege un costum cu un tipar slim fit, regular sau large. Indiferent de tiparul pe care îl vei alege, costumul croit pe măsurile tale ți se va potrivi perfect.

Ulterior, vei veni la ultima probă, când vei vedea astfel rodul procesului creator de la prima întâlnire. Vom face ultimele ajustări, în cazul în care acestea sunt necesare și apoi vei putea pleca cu  noul tău costum la comandă (Made To Measure) realizat special pentru tine. Toate măsurile tale sunt salvate în sistemul nostru, așa că, la următoarele comenzi, tot procesul va dura mai puțin, probele nu vor mai fi necesare și vei putea comanda și la distanță, fie online, fie cu ajutorul consilierului vestimentar, prin intermediul aplicației whatsapp orice produs îți dorești: un nou costum business, un costum de ceremonie sau poate doar un sacou de ceremonie. Vezi colecția de sacouri ceremonie aici! Alege un GIFT CARD potrivit pentru un cadou memorabil, la comandă de aici.

În loc de încheiere. Există multe ateliere de croitorie care îți pot face un costum ok, însă dacă îți dorești un costum bărbătesc impecabil, alege MARSAY! Cu noi vei avea parte de o experiență tailor made, un costum de o calitate impecabilă și vei economisi timp la comenzile viitoare. MARSAY este un stil de viața! #marsaylifestyle

VREI UN COSTUM MADE TO MEASURE?

STABILEȘTE O PROGRAMARE

Please enter your name.
Please enter a valid email.
Please enter a valid phone number.
Please enter a message.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

DE
ANI PE PIAȚA DIN ROMÂNIA
PESTE
CLIENȚI MULȚUMIȚI
PESTE
PRODUSE LIVRATE

VREI SĂ LUCREZI CU NOI?