STABILEȘTE PROGRAMARE

Ce ar trebui să port?

Probabil cea mai comună întrebare pe care și-o pune un mire în căutarea costumului de nuntă. Acest ghid îți va oferi informațiile de care ai nevoie dacă ești în căutarea unui costum de mire sau dacă trebuie să participi la o nuntă sau un eveniment de gală. Smoking-urile sunt mai formale decât costumele, dar probabil că știi asta deja. Ceea ce te interesează sunt diferențele dintre ele și ce ar trebui să porți chiar tu. 

Spre deosebire de costume, smoking-urile au reverele și nasturii din satin, sunt cu un singur nasture și de cele mai multe ori fără clape la buzunare.  În ceea ce privește pantalonii, ei au o banda neagra tot de satin, cunoscută sub numele de vipușcă. În ultima vreme însă, regulile s-au mai relaxat așa că poți opta și pentru pantaloni fără vipușcă la smoking.

Fie că optezi pentru un rever decupat, șpiț (ascuțit) sau șal, acesta va spune multe despre tine și poate fi potrivit sau nu pentru constituția ta.

costum de mire nunta negru marsay

Reverul decupat

Reverul decupat este cel mai des întâlnit, de la costume office și până la sacouri casual. Deși nu este recomandat pentru evenimente unde ținuta este obligatorie (black tie sau alte evenimente cu ”covor roșu”), poți opta pentru acest tip de rever dacă ești invitat la o nuntă.

Reverul șpiț (ascuțit)

Reverul șpiț sau ascuțit este recomandarea noastră pentru un smoking cu adevărat impunător. Deși inițial era folosit doar doar la fracuri sau redingote, acesta a devenit și vedeta smoking-urilor. În afară de eleganța oferită, datorită poziției lui, acest tip de rever te va face să pari mai înalt și mai slab.

Reverul șal

Reverul șal este caracteristic ținutelor black tie și poate fi o alternativă la cel ascuțit, deși este puțin mai greu de purtat. Dacă vrei însă o ținută de neuitat, alege un smoking la două rânduri de nasturi cu rever șal.

White Tie

Te duci la un eveniment cu un dress-code ”white tie” sau pur și simplu vrei o ținută de poveste pentru nunta ta? Alege un frac!

Află tot ce trebuie să știi despre ținuta ”white tie”. Descoperă povestea lui Nicolae al României și ținuta special realizată pentru evenimentul lui de poveste!

Ce material și ce culoare să aleg pentru smoking?

Dacă ai ajuns să citești până aici, înseamnă ca știi deja ca smoking-ul este varianta câștigătoare dacă vei fi mire sau dacă vei participa la o nuntă sau un eveniment de gală. Mai rămân două lucruri importante de stabilit: țesătura și culoarea.

Țesăturile recomandate

Lână

Lâna este cel mai popular material pentru costume formale și smoking-uri. Disponibilă într-o varietate uriașă de culori, lâna va oferi costumului o eleganță aparte, iar ție tot confortul de care ai nevoie.

Află mai multe

Mătase

Mătasea arată și se simte delicat, însă este unul dintre cele mai rezistente țesături naturale și va reprezenta alegerea ideală pentru papionul pe care îl vei purta.

Bumbac

Bumbacul este un material natural ce permite pielii să respire și astfel este singura variantă corectă pentru cămașa de ceremonie. Știm că o vei călca mai greu însă confortul unei cămăși de bumbac va face diferența.

Îndrăznește să fii creativ!

Probabil că și tu ai fost la o nuntă la care mirele purta un sacou într-o culoare contrastantă, poate albastru sau vișiniu. Vezi în galeria de mai jos variante de materiale care îți pot transforma smoking-ul într-o apariție de poveste și contactează-ne daca vrei să descoperi și alte variante de țesături disponibile. Vrei să vezi ce au ales alți clienți? Apasă aici!

CĂMAȘA DE CEREMONIE

Află tot ce trebuie să știi despre articolul de îmbrăcăminte care va fi în contact cu pielea ta probabil mai mult de 12 ore. Materiale, gulere, manșete, nasturi, inițiale brodate, TOTUL este așa cum îți dorești TU!

Papionul

Dacă ai decis să porți un smoking sau frac, trebuie să știi că singurul accesoriu pe care trebuie să îl poți la gât este papionul. Îți recomandăm ca acesta să fie self-tie (Află aici cum să faci nod la papion), din mătase, de culoare neagră - cu excepția evenimentelor ”white tie” unde va trebui să porți unul de culoare albă.

Batista de buzunar

Batista de buzunar va aduce un plus de personalitate și stil ținutei tale. Singura variantă corectă este cea albă, de bumbac sau de mătase. Un bărbat care poartă o batistă de buzunar, este un bărbat sigur pe el. Fii acel bărbat!

Pantofii de ceremonie

Da! Pantofii de lac sunt varianta câștigătoare pentru a completa o ținută de gală. Cel mai important lucru de care trebuie să ții cont este ca probabil îi vei purta peste 10 ore, deci asigură-te că te simți confortabil în ei.

pantofi de mire

Șosetele

Șosetele sunt un accesoriu important pentru că, la fel ca și în cazul cămășii, acestea vor avea un contact direct cu pielea ta pentru o perioadă lunga de timp. Astfel, materialele naturale precum mătasea sau mix-ul de mătase și bumbac sunt alegerile potrivite. Asigură-te ca șosetele au lungimea corectă, astfel încât atunci când stai jos, pielea piciorului să nu fie vizibilă.

DE
ANI PE PIAȚA DIN ROMÂNIA
PESTE
CLIENȚI MULȚUMIȚI
PESTE
PRODUSE LIVRATE

VREI SĂ LUCREZI CU NOI?