Sacoul sport vs. Blazer

Cu atâtea denumiri împrumutate este foarte dificil să poți face diferența între anumite piese vestimentare. Așa că, deseori apar mici confuzii, cum e cazul sacoului sport și a blazerului.

sacou barbati maro cu carouri

Deși tot mai multă lume intitulează sacoul sub numele general de “blazer”, puțin știu că, între cele două există diferențe, cel puțin la nivel funcțional. Ca structură, ele sunt deseori ușor similare. Însă, un adevărat cunoscător va ști întotdeauna să facă diferența între sacoul sport și un blazer.

La noi găsești o varietate uimitoare de sacouri bărbați și blazere: sacou roșu în carouri de purtat cu pantaloni casual, sacou  albastru în carouri de purtat cu ghete barbati din piele intoarsa, modele cu  croială slim fit și revere decupate.

Te invităm să citești în acest material cum să deosebești cele trei categorii de sacouri disponibile - sacoul sport, blazerul și sacoul elegant, precum și particularitățile prin care acestea s-au făcut remarcate, dar și cum să-ți alegi cu succes acel sacou de care are nevoie garderoba ta: sacou bleumarin stil elegant, sacou barbati albastru la oferte speciale, sacou mov, negru, bej etc.

 

Sacouri barbatesti sport vs. blazerul - diferențe

Sacoul este o piesă cheie din garderoba curentă a majorității bărbaților. Este potrivit atât pentru birou, cât și pentru zilele în care ai nevoie de o ținută casual, de zi cu zi, dar nu lipsește nici când vorbim de evenimente formale și deosebite, pline de eleganță.

Evoluția modei pe plan global a permis ca, astăzi, sacourile să fie atât de atent concepute și frumos îmbrăcate în detalii, din materiale tot mai plăcute, încât este tot mai dificil să faci o serie de diferențe. 

Sacoul sport

Sacoul sport este acel tip de sacou basic inspirat din activități sportive care dispun de 1-2 nasturi, o croială cât se poate de simplă și este realizat din materiale precum bumbacul, inul, lâna sau mohairul. Desigur, aceste materiale se regăsesc deseori și în cazul blazerelor, iar o parte din aceste materiale sunt prevăzute inclusiv la sacourile elegante (însă foarte rar).

sacou maro cu carouri verzi

Culorile sunt extrem de variate, la fel ca și modelele pe care le poți găsi astăzi pe piață. De regulă, structura acestor sacouri nu este foarte sofisticată, materialul este cu precădere mai subțire și mai lipsit de structură, iar printre modelele disponibile se numără sacourile în dungi și sacourile uni în culori diferite sau combinații variate și îndrăznețe (sacou office cu pantofi clasici, sacou negru cu pantofi ceremonie, sacou barbatesc cu guler frumos croială slim fit, sacou rosu, mod, verde etc).

Poți asocia cu ușurință un sacou sport la o pereche de pantofi sport, dar nu vei da greș nici atunci când îi vei îmbina la o pereche de pantaloni cu stil similar.

Vezi de asemenea noile modele de  sacou negru, sacou verde, gri cu dungi,  sacou bej in carouri sau  bleumarin în carouri pentru ținute sport ori smart casual.

 

Blazerul

Ca nivel de formalitate, blazerele sunt peste sacourile sport, acestea având o structură care iese mai ușor în evidență. Ele pot deveni o alegere de succes chiar și în cazul unor situații mai speciale. Blazerul se definește prin cateva elemente tipice - nasturi sub forma unor bijuterii cu aspect metalic, dispuși într-unul sau două rânduri, respectiv buzunare și revere decupate. Blazerul este în mod obișnuit disponibil în nuanțe de negru sau albastru închis ori variații ale acestor culori.

blazer bleumarin cu nasturi metalici

Orice abatere de la detaliile menționate anterior îți vor da de știre de fapt că, nu ai de-a face cu un blazer croială slim fit ci, cel mai probabil, cu un sacou sport care merge cu pantaloni casual sau sport, pantofi clasici sau sport.

Blazerele sunt inspirate din armata și marina britanică, iar ele au aer mult mai elegant față de cele sport, acest aspect făcându-se resimțit inclusiv din materialul mult mai plăcut la atingere și cu structură. Cele mai populare modele sunt realizate din tweed, tricot sau stofă.

Îti recomandam sa incluzi in colecția ta modelele frumoase precum sacou roșu în carouri, mov în carouri (pentru pantofi eleganti), sacou grena în carouri asociat cu ghete din piele intoarsa, sacou bej sau sacou rosu pentru bărbați eleganti).

 

Sacourile materiale premium sau ceremoniale vs. sacouri bărbați sport și blazere

 

Sacourile premium sau cele concepute în mod special pentru evenimente și ținute care respectă un anumit tipar, pentru petreceri, ocazii și evenimente deosebite. Pot avea diverse forme și nuanțe: sacou bărbați în carouri pentru bărbatul modern, bleumarin în carouri, gri cu dungi, costume barbati cu sacou albastru etc.

Ca de exemplu, aceste sacouri se vor regăsi întotdeauna în asociere cu piese similare drept croi, material și aspect, precum o pereche de pantaloni lucrați 1:1. În cazul acestor sacouri nu lipsesc bineînțeles, materialele premium, precum catifeaua, mătasea, stofă premium.

Atenția la detalii, respectiv structură, nu lipsește, adesea ele fiind lucrate după caracteristicile siluetei sau pe comandă, pe care o vor pune cu succes în valoare, cum este și sacoul prezent în costumul Green Dream. Lungimea unui astfel de sacou va fi deseori mai scurtă față de cea pe care o va avea un sacou sport, iar la atingere, vei simți calitatea deosebită.

Vezi sacouri barbati bleumarin, model albastru în carouri, bej în carouri, sacou verde și sacou barbati gri.

Practic, sacourile de ceremonie sau cele premium, clasice, care pun accent pe eleganță, vor fi întotdeauna în top, deasupra celorlalte categorii de sacouri deja menționate, din toate punctele de vedere.

 

Ce tip de sacou sa alegi?

 

Nu există sacou bun sau rău, ci sacou ales în funcție de nevoile tale și de stilul vestimentar pe care îl abordezi cu precădere.

De exemplu, dacă te vezi purtând zilnic adidași sau pantofi sport, un sacou de acest tip poate fi alegerea ideală. În cazul în care desfășori o activitate de birou sau alegi zi de zi să porți pantofi eleganți, să faci asocieri moderne între elemente casual și elegante, poți realiza o ținută smart office prin intermediul unui blazer sau a unor costume business. Iar dacă ai un eveniment special, bineînțeles, sugestia noastră e să te orientezi către sacouri premium sau costume ceremonie.

Merită sa ai intotdeauna la indemana sacourile barbatesti din materiale premium, sacourile elegante, dar și sacourile sport și casual pentru ținute smart fashion.

Concluzia este că un bărbat în tendințe va ști întotdeauna să diferențieze un sacou slim sport de un blazer slim fit sau de un sacou de ceremonie. Însă, dacă ai urmărit cu atenție acest material până acum, data viitoare când va trebui să-ți alegi un sacou, nu vei da greș nici dacă vei fi nevoit să-ți alegi sacoul cu ochii închiși.

Orice bărbat ar trebui să aibă în colecția să cel puțin un sacou din fiecare tip în parte, mod prin care vei avea oricând la îndemână piesele de top care te vor ajuta să creezi o ținută de efect în orice situație. Vezi pe site ce modele de sacouri și costume poți găsi chiar și pentru cele mai selecte gusturi, dar și numeroase accesorii cu ajutorul cărora să-ți creezi ținute complete și de efect, ce se vor face remarcate cu ușurință.

Putem realiza la comanda sau poți alege direct din ofertele noastre curente: sacou  barbati casual,  sacou elegant, clasicul  sacou barbati negru, originalul  sacou bej în carouri cu unul sau doua randuri de nasturi, atemporalul sacou albastru în carouri etc.

Dacă îți dorești un blazer sau un sacou la comandă stabilește o programare în showroom!

 

Spune-ne părerea ta

Toate mesajele sunt moderate înainte de a fi publicate