Pantofii monkstrap: ce sunt, tipuri și idei de accesorizare pentru birou

Pantofii monkstrap: ce sunt, tipuri și idei de accesorizare pentru birou

Fiecare tip de încălțăminte pentru bărbați are o adevărată istorie și o poveste amplă în spate, care datează de secole. La fel sunt și acești pantofi casual monk strap care, la prima vedere, par o simplă pereche de pantofi oxford cu cataramă. 

Ce sunt pantofii monkstrap?

Denumirea acestor pantofi vine din limba engleză și amintește că acest stil este o combinație între pantofi sport, pantofi derby și pantofi eleganți, a căror model este similar cu încălțămintea practică și confortabilă pe care călugării o foloseau odinioară în pelerinajele lor.

În zilele noastre, pantofii monk s-au transformat în pantofi de piele smart casual ce pot fi croiți după orice tipar și care sunt populari în lumea modei prin eleganță, simplitate și confort.

Așadar, astăzi poți alege o pereche de astfel de pantofi de piele pe care să-i transformi într-un accesoriu statement atât în viața de zi cu zi, pentru ținutele de birou, cât și la ocazii speciale.

 

Tipuri de pantofi monkstrap

Lumea pantofilor monk strap se împarte în mai multe categorii. Practic, tiparul este relativ similar, diferențele fiind la capitolul cataramelor care pot fi singulare, de unde și denumirea de pantofi single monk, respectiv pantofi cu două catarame care se regăsesc sub denumirea de double monk strap.

În ceea ce privește alegerea acestor pantofi bărbați și asocierea cu ținutele potrivite, pantofii double monk sunt un accesoriu suplimentar ei fiind ideali pentru ținutele mai simple sau pentru bărbații care își doresc o pereche de pantofi mai sofisticați și bogați în detalii.

Totodată, se găsesc atât variante clasice ale acestor pantofi, precum modele de pantofi cu toc mediu sau talpă aproape plată, cât și pantofi monk din piele ecologică, pantofi de piele naturală sau piele întoarsă. În mod cert o pereche de pantofi din piele naturală va fi mai durabilă și va avea un aspect mai deosebit prin atenția sporită la detalii.

 

Cum porți pantofii monkstrap la birou?

Purtarea pantofilor monkstrap în ținutele de birou nu e nicicum ieșită din comun sau o alegere complicată. Dimpotrivă. Poți opta pentru pantofi și accesorii în armonie pe care să le asortezi cu o cămașă și o pereche de pantaloni simpli, la dungă.

De exemplu, iată, acești pantofi monkstrap Ostuni cu o cataramă la partea superioară se vor completa perfect cu o pereche de pantaloni albi sau negri, alături de o cămașă neutră și simplă.

PANTOFI CASUAL CU CATARAMĂ OSTUNI

De altfel, poți realiza și ținute mai complexe alegând să îmbini piesele de la costume ceremonie sau să te folosești doar de o parte din acestea, de exemplu, de un sacou burgundy, pe care să-l asortezi cu o pereche de monkstrap cu imprimeu crocodil Croco Trevisto , cu vârf rotund și suprafață netedă lăcuită. Acești pantofi nu doar că te vor ajuta să accentuezi stilul office și impunător, dar totodată îți vor permite să te bucuri de un confort desăvârșit pe parcursul orelor în care stai la birou sau în ședințe.

PANTOFI DE PIELE NATURALĂ CROCO TREVISO

Desigur, dacă nu vrei să riști și ți se pare prea ieșit din comun sau prea îndrăzneț să folosești piesele unui costum pe care l-ai purta în mod obișnuit la un eveniment, te poți orienta către costume business la care să intervii cu o cămașă basic și o pereche de pantofi Casoria, din piele întoarsă.

PANTOFI BLEUMARIN DE PIELE ÎNTOARSĂ CU CATARAMĂ CASORIA

Opțiuni pentru a asocia o pereche modernă de pantofi monkstrap sunt diverse, fără a-ți compromite confortul, chiar și atunci când ai nevoie de o ținută elegantă și serioasă în același timp.

În magazinul nostru vei găsi un ghid de mărimi vast și o varietate de modele. Poți adăuga orice produs în coș pentru o ținută completă. Iar dacă trebuie să faci un cadou cuiva drag, un card cadou la Marsay poate fi o alegere perfectă pentru un bărbat exclusivist. Aboneaza-te la newsletter în continuare pentru a fi la curent cu și mai multe idei de stilizare a pantofilor tăi.

Spune-ne părerea ta

Toate mesajele sunt moderate înainte de a fi publicate