Cum să alegi un sacou de toamnă?

costum barbati de toamna

Toamna și-a intrat pe deplin în drepturi. Dar asta nu înseamnă că stilul sau confortul tău trebuie să aibă de suferit, mai ales atunci când ai plăcerea de a purta ținute elegante care te reprezintă și care te ajută să impui tendințe frumoase. 

Sacourile de vară pot fi înlocuite cu succes de cele de toamnă, capitol la care vei găsi cu ușurință opțiuni variate pe care magazinul online Marsay, ți le pune la dispoziție, pe un tipar personalizat care corespunde tuturor dorințelor și nevoilor tale, fiind lucrate la comandă, manual, astfel încât să ți se potrivească perfect. Avem sacouri bărbați casual și elegante, în numeroase modele: sacou office, gri cu dungi, sacou verde, mov în carouri și cu revere decupate, sacou albastru în carouri și multe altele.

Te invităm să descoperi o listă vastă de sugestii și recomandări care vizează alegerea unui sacou de toamnă din materiale premium, precum și câteva idei de ținute care te vor inspira să îmbini cu succes piesele vestimentare favorite. 

Cum să alegi sacourile barbatesti de toamnă?

sacou la comanda barbati 

În alegerea sacoului perfect pentru sezonul rece trebuie să ții cont de 3 aspecte principale - de stil, de material, și nu în cele din urmă, de nuanță.

Desigur, toate aceste criterii trebuie adaptate în funcție de nevoile și dorințele personale, de stilul care ți se potrivește cel mai bine și pe care-l adopți cu regularitate, chiar și în funcție de nuanța pielii pentru un efect deosebit. Iată cât de simplu e să alegi un sacou în funcție de toate aceste criterii. 

Alegerea stilului pentru bărbatul modern

Bărbații care aleg cu precădere accesorii aparținând stilului sport vor realiza cea mai bună investiție prin alegerea unui sacou sport (poate fi un sacou bărbați în carouri sau unul grena în carouri). Aceste sacouri sunt lucrate din materiale ușoare, dar care la rândul lor pot fi durabile și confortabile. Croiala lor este simplă, prevăzută cu închidere prin intermediul unui nasture sau doi, prevăzute cu buzunare dispuse lateral.

sacou barbati in carouri

Deopotrivă, blazerele au nasturi strălucitori, în nuanțe de auriu sau argintiu, emblematic fiind și buzunarul dispus la nivelul pieptului.

Și nu în cele din urmă, există și categoria sacourilor premium sau a celor sofisticate care, sunt realizate exclusiv din materiale de top, cu un croi conceput în marea majoritate a cazurilor la comandă, astfel încât să se poată încadra cu succes oricărei conformații și s-o pună în valoare.

Sacourile de business sunt o combinație între toate aceste sacouri, ele regăsindu-se într-o varietate de modele clasice.

sacou barbati in carouri albastre

Dacă cele din urmă pot fi purtate ca atare sau în combinații pentru ocazii variate, celelalte tipuri de sacouri precum cel sport și blazerele, le poți asocia și la articole vestimentare casual și să realizezi inclusiv combinații de culori și modele între piesele ce urmează a fi integrate într-o ținută. Pentru ținute smart poți alege clasicul sacou negru, un sacou grena în carouri, un model cu o croială slim fit cu o maleta barbati pe dedesubt, un sacou albastru în carouri cu pantofi sport și blugi barbati ori un sacou elegant cu pantofi ceremonie. 

Alegerea materialului pentru ținute barbati cu sacou

Ținând cont de vremea rece care se va face resimțită tot mai intens, îți recomandăm la început de toamnă, un sacou de tranziție din tweed sau bumbac. Aceste sacouri barbati eleganti se vor potrivi perfect în acele momente însorite ale zilei.

În schimb, pentru serile răcoroase, îți sugerăm să iei în calcul sacourile din lână sau din materiale mai pline, la care se poate adăuga și catifeaua, în cazul sacourilor elegante (vezi sacou bleumarin,  sacou office si sacourile barbati slim, modele cu croiala slim fit, misteriosul sacou negru, un sacou roșu în carouri etc).

sacou barbati in carouri gri 

Alegerea nuanței pentru sacouri casual și elegante

Toamna este sezonul perfect ca să scoți de la naftalină sau să adaugi noi sacouri bărbați în culori pământii și nonculori. De exemplu, poți alege un sacou în nuanțe de gri, de bej, maro închis, bleumarin, vișină putredă etc. Sigur, rămân o alegere clasică și de efect pe lângă sacourile bleumarin și sacourile negre, care îți vor oferi o versatilitate deplină.

La capitolul imprimeuri, se poartă în continuare modele simple pe care le vei putea asorta cu mai multe accesorii și să le porți original la diferite ocazii, dar nu ezita să alegi: un sacou bej sau sacou bej în carouri, un sacou roșu smart casual, sacou albastru pentru barbati eleganti, sacou bleumarin în carouri, sacou barbati gri sau albastru în carouri, sacou grena sau sacou verde.

sacou barbati maro in carouri

 

Cum combini cu succes într-o ținută, un sacou slim de toamnă?

În revistele de specialitate, cât și la tine în garderobă, vei găsi întreaga inspirație de care ai nevoie ca să alegi cu succes ținuta zilei și multe alte combinații de care te poți bucura. Atunci când sacoul se potrivește cu stilul tău de zi cu zi sau cu ocaziile la care participi, cât și cu restul pieselor vestimentare din colecția ta, nu-ți va fi deloc dificil să creezi o ținută care să te complimenteze pe deplin.

De exemplu, dacă vrei să te inspiri din tendințele actuale și din nuanțele anului, poți alege să combini un sacou bărbați într-o nuanță deschisă de gri, cu o pereche de pantaloni slim fit Burka Grey și o cămașă într-o nuanță pastelată de galben (cu pantofi eleganti, pantofi clasici sau pantofi casual).

Dacă această combinație ți se pare mult prea îndrăzneață, te poți orienta către o altă combinație casual în care să transformi de exemplu, un sacou bleumarin, într-o adevărată piesă de rezistență, prin utilizarea unei cămăși în dungi slim fit Pisa, la care să adaugi o pereche de pantaloni într-o nuanță similară sacoului sau o pereche de blugi. Încearcă un sacou roșu in carouri sau un sacou grena în carouri croiala slim fit cu pantofi eleganti sau pantofi clasici.

Pentru cei ce preferă stilul elegant, poți alege o pereche de pantaloni din catifea raiat burgundy, pe care să-i asociezi la o cămașă simplă, albă sau neagră, alături de un sacou în nuanțe elementare - vișiniu, negru, maro etc.

 sacou barbatesc mov in dungi

Desigur, cu cât vremea va fi mai neplăcută, cu atât vei putea să-ți alegi piesele astfel încât să dispui de un confort termic și mai sporit. Poți la fel de simplu să asociezi sacoul la un pulover din lână sau cașmir, alături de un ceas și o pereche de pantofi casual sau office, ținută pe care s-o porți atât atunci când mergi la birou, dar și când vrei să ai o ținută cu atitudine și ești nevoit să participi la diferite activități care impun deplasarea ta. E bine sa ai în dulap mai multe sacouri pe care sa le poți combina cu diverse ținute smart casual sau elegante: sacou barbati gri, sacou elegant, sacou casual care merge cu pantofi sport, sacourile elegante care merg cu pantofi clasici.

costum barbatesc gri inchis

Sacoul este fără îndoială una din piesele favorite ale bărbaților din toate timpurile, cât și a designerilor vestimentari. Poți realiza pornind de la un sacou cel puțin 5 ținute diferite pe care să le porți în contexte distincte. Iar dacă îți dorești un costum complet, pentru birou sau ocazii speciale, te invităm în magazinul online ca să descoperi cele noi modele de sacouri și costume la comanda Marsay: sacou bleumarin în carouri, gri cu dungi, sacou roșu în carouri, sacou grena în carouri sau mov în carouri cu revere decupate, sacou bej și altele.

Dacă îți dorești un blazer sau un sacou la comandă stabilește o programare în showroom!

Spune-ne părerea ta

Toate mesajele sunt moderate înainte de a fi publicate