Ce sunt pantofii wingtip? Când și cum să-i porți?

Ce sunt pantofii wingtip? Când și cum să-i porți?

Acești pantofi wingtip (negru, maro piele naturală) sunt ușor de asociat cu ținutele clasice pentru bărbați. Toți pantofii au o suprapunere spre zona vârfului din piele, în forma literei W (sau o formă de aripă, de unde vine și denumirea lor, pentru că în engleză wing înseamnă aripă). 

De-a lungul anilor, pantofii wingtip au reprezentat un model clasic și foarte popular de încălțăminte pentru bărbați. Au un istoric lung, sunt o declarație remarcabilă în lumea fashion a bărbaților, foarte eleganți și versatili. Există modele pantofi casual wingtip cu șireturi, din piele întoarsă și variante care se închid printr-o cataramă petrecută, iar în magazinul nostru poți găsi ambele opțiuni. 

Sfaturi de purtare pantofi bărbați wingtip

Cu toate că stiliștii vestimentari nu recomandă bărbaților să folosească o pereche de pantofi ca primă alegere în materie de încălțăminte formală (dress shoes), este clar că aceasta reprezintă un plus excelent pentru dulapul oricărui bărbat. 

Wingtip nu sunt pantofi bărbați 100% formali

Pentru că prin construcția lor, pantofii wingtip presupun suprapunerea bucăților de piele pentru a forma acea aripă W specifică, ei tind să fie un pic mai voluminoși decât alte modele și stiluri de pantofi. Acest lucru îi face în mod implicit ideali pentru ținutele mai casual sau casual elegante. De fapt, cu cât un pantof prezintă mai multe ornamente și accesorii decorative, cu atât el este mai puțin formal.

De aceea, îți recomandăm să nu-i încalți la evenimente oficiale, gale sau evenimente extrem de formale. În schimb, îi poți prefera pentru situațiile mai casual, mai puțin lipsite de formalitate. 

Wingtip nu sunt pantofi bărbați 100% casual

Doar pentru că pantofii wingtip nu sunt foarte formali, asta nu înseamnă că se potrivesc perfect în zona casual. Wingtip este un pantof ideal pentru mesele și întâlnirile nocturne sau atunci când ești invitat la o nuntă. De asemenea, poate fi purtat într-o ținută mai relaxată, fiind foarte versatil. 

Ce culoare să alegi pentru pantofii din piele wingtip?

Așa cum se întâmplă cu majoritatea ținutelor masculine, un pantof de culoare mai deschisă este mai casual, în timp ce unul de culoare închisă tinde să fie mai elegant. De aceea, un model cu vârf wingtip de culoare neagră (cum este modelul cu toc mediu Brogue Pescara) sau maro piele închisă poate fi purtat cu ușurință cu majoritatea costumelor business. 

PANTOFI CU TOC MEDIU BROGUE PESCARA

Pe de altă parte, modelele din piele maro mai light se asortează perfect cu pantaloni chino sau blugi. Pentru o astfel de compoziție poți alege Pantofi bărbați Brogue Ferrara cu șireturi sau Pantofi Brogue din piele naturală patinată Pavia, prevăzuți cu o cataramă metalică în lateral. 

PANTOFI BROGUE DE PIELE NATURALĂ PATINATĂ PAVIA

Îți recomandăm să eviți alte nuanțe de piele pentru pantofii wingtip, cu excepția cazului în care vrei să atragi atenția în zona picioarelor. 

În ce circumstanțe poți purta pantofi bărbați wingtip piele naturală?

Există o sumedenie de situații în care poți încălța o pereche de pantofi masculini cu vârf-ca-de-aripă. Iată câteva dintre acestea:

  • la birou, wingtip pantofi casual
  • la o  cină
  • în cadrul unui prânz de afaceri
  • când mergi la un interviu pentru un job
  • ca invitat la o nuntă
  • când ești într-o vacanță prin Europa, cu o cămașă cu mânecă scurtă
  • la un eveniment tip cocktail
PANTOFI BĂRBAȚI BROGUE FERRARA

Wingtip - ceea ce a început ca un pantof pur funcțional pentru tărâmurile din Scoția și Irlanda a evoluat spre un stil de încălțăminte elegantă și multifuncțională. Vezi aici întreaga noastră colecție de pantofi wingtip. Pe stoc si  pantofi brogue,  pantofi derby, pantofi loafers , pantofi  piele întoarsă , pantofi cu toc bărbătești. Adaugă un produs în coș, comandă și trimitem prin curier rapid. 

Spune-ne părerea ta

Toate mesajele sunt moderate înainte de a fi publicate