Cum să îți alegi costumul de mire în funcție de personalitatea ta

De cele mai multe ori, atunci când pleacă în căutarea rochiei de mireasă și a costumului de ginere, viitorii miri nu știu ce să aleagă. De aceea, în acest articol, vom aborda alegerea costumului de mire din perspectiva personalității. Atunci când vine vorba de ziua nunții, este important să porți ceva care să se potrivească cu stilul tău dar și cu personalitatea ta

1. Mirele tradițional

Porți costume business la birou? De cele mai multe ori ai și o cravată de mătase naturala? Poate ești chiar fan costume made to measure și ai deja câteva în garderobă? Porți un costum elegant chiar și la o cină la restaurant? Dacă răspunsul este ”da”, atunci ești adeptul unui stil tradițional

Cununia civilă.

Pentru o cununie civilă alege un costum bleumarin, de trei piese, cu reverul ascuțit. Dacă vestele nu sunt pe placul tău, optează pentru un sacou la două rânduri de nasturi. Adaugă o pereche de pantofi eleganți, din piele naturală și o cămașă albă, impecabilă. Nu uita de cravata de mătase naturală și de batista de buzunar

TIP: Optează pentru un costum bărbătesc slim fit realizat din materiale naturale! Lână 100% sau alte materiale deosebite precum cele realizate din lână și mătase naturală.

EVITĂ: Pentru o cununie civilă evită să porți un costum negru! Costumele bărbătești negre se poarta doar dupa ora 18:00

costum albastru la comanda

Petrecerea.

Un mire tradițional trebuie să aleagă un costum de ceremonie atemporal, care este mai presus de moda masculină. Bineînteles, alegerea corectă este un costum de ceremonie negru. Din fericire, aici ai 3 variante de sacouri ceremonie din care poți alege: cu rever șal, cu rever ascuțit sau la două rânduri de nasturi. Discută cu un consilier vestimentar ce tip de rever ți se potrivește cel mai bine, în funcție de dimensiunile și proporțiile corpului tău! La un astfel de costum negru cu rever de satin, vei adăuga o pereche de pantofi eleganți, din lac. Nu uita să ai două cămași ceremonie din bumbac 100%. Completează ținuta cu un papion de mătase naturală și o batistă de buzunar albă, de bumbac.

TIP: Alege să îți achiziționezi costumul de ginere dintr-un magazin exclusiv pentru bărbați. Astfel, vei avea parte de îndrumare specializată de la un consilier vestimentar.

EVITĂAlege întotdeauna un papion negru și o batistă albă. Lasă culorile și imprimeurile pentru papioanele celor mici. Un papion colorat nu va face altceva decât să iasă în evidență într-un mod negativ.

 costum negru la comanda

2. Mirele tradițional cu viziune modernistă 

Îți plac lucrurile clasice, elegante, dar ai vrea și un element de ”noutate” care să iasă în evidență? Vrei un costum de ginere care să fie și clasic dar să aibă și o nota moderna? Dacă răspunsul este ”Da”, atunci faci parte din categoria ”Classy with a twist”.

Cununia civilă.

Pentru cununia civilă, îți recomandăm să porți un costum albastru, cu rever ascuțit pentru un plus de eleganță. Discută cu un consilier vestimentar pentru a decide împreună care nuanță ți se potrivește cel mai bine. Completează ținuta cu o cămașă albă, dintr-un material natural. Adaugă o cravată elegantă din mătase naturală și o batistă colorată pentru a aduce personalitate ținutei tale. Culorile și imprimeurile sunt foarte variate, așa ca vei putea alege ceva care să-ți reflecte personalitatea!

TIP: Așa cum și ele nu vor alege rochii de seara pentru un eveniment de zi, te rugăm și pe tine să stai departe de un costum negru la o cununie civilă.

EVITĂ: Evită să alegi cravata și batista de buzunar în aceeasi culoare sau cu același imprimeu. Dacă ai o cravată cu galben și mov, alege batista fie galbenă, fie mov.

costum albastru la comanda

Petrecerea.

Cum spuneam mai sus, Classy with a twist. Sau cum să fii elegant dar și modern în același timp? Răspunsul este simplu: alege un sacou de ceremonie colorat! Pentru că totuși ești tipul care iși dorește un look tradițional, știm că nu vei purta un sacou alb, așa că, îți vom sugera un sacou marsala, burgundy sau bleumarin. Cu un rever tip șal sau ascuțit, de satin. Pantalonii vor fi negri, iar cămașa albă. Pantofii negri, papionul negru și batista de buzunar albă vor completa perfect o ținută tradițională dar în același timp, cu o notă modernă. O ținută ce o să iasă in evidentă într-un mod discret față de alte costume de nuntă clasice.

TIP: Alege materiale naturale chiar și pentru un sacou marsala sau burgundy! Într-un costum de lână 100% te vei simți confortabil, vei avea confort termic și vei arăta impecabil!

EVITĂ: Alege costumele slim pentru un look modern, dar te rugăm să nu le confunzi cu cele skinny. Evită să alegi un costum skinny. Un costum skinny nu este niciodată un costum elegant. Mai mult decât atât, este posibil să ai surprize neplăcute pe ringul de dans.

costum de mire visiniu

3. Mirele Hipster

Ești o persoană foarte creativa? Esti pasionat de tehnologie? Lucrezi în IT sau poate într-o agenție? Porți tricouri 90% din timp? Deși avem o colecție de tricouri foarte interesantă, acum e momentul să vorbim despre costume de nuntă. Iată ce îți recomandăm:

Cununia civilă.

Un costum trebuie să îți reflecte personalitatea și trebuie să fii confortabil atunci când îl porți. Din fericire există multe costume casual, în care te vei simți aproape la fel de confortabil ca într-un tricou. Totuși, trebuie să fii atent pentru că sunt multe magazine care vând costume casual însă care nu se potrivesc pentru o cununie civilă. Pentru că există multe modele, imprimeuri și culori de costume de bărbați casual, îți recomandăm să discuți cu un consilier vestimentar pentru a face cea mai bună alegere. Posibilitățile sunt nenumărate și poți fi extrem de creativ. Sugestia noastră este să alegi un costum în două piese diferite. Un pantalon casual gri uni și un sacou în carouri pot fi o variantă câștigătoare. Adaugă o pereche de pantofi casual și o cămașă albă

TIP: Uneori poate părea dificil să realizezi o astfel de ținută și mai ales să o accesorizezi. De aceea îți recomandăm să discuți cu un consilier vestimentar.

EVITĂ: Evită să optezi pentru cămași casual pentru o ținută de cununie. 

costum la comanda albastru

Petrecerea.

Pentru evenimentul de seară îți recomandăm un costum de ginere care să iasă în evidență, la fel ca și personalitatea ta! Nu te speria, costumul de ceremonie alb iese din discuție! Dar poți opta pentru un sacou de ceremonie într-o culoare specială, precum albastru electric, verde sau chiar orange. Indiferent că vei opta pentru guler șal sau rever ascuțit, acesta trebuie să fie din satin. Pantalonii vor fi negri iar cămașa albă. Ținuta va fi completată de papionul negru de mătase și de batista de buzunar albă.

TIP: Dacă optezi pentru un smoking într-o culoare specială, păstrează toate celelalte elemente doar în alb și negru.

EVITĂ: Evită să alegi costume casual pentru petrecerea de seară. Sunt potrivite pentru cununie dar nu și pentru un eveniment elegant.

costum verde la comanda

4. Mirele Super Dandy Relaxat

Ești genul pasionat de moda masculină? Îți place să te îmbraci mereu flamboyant și să ieși în evidență? Iată sugestiile noastre pentru tine, mirele Super Dandy Relaxat!

Cununia civilă.

O ținută clasică în esență, dar atât de puțin purtată în zilele noastre. Pantaloni ivoire și sacou la două rânduri de nasturi navy blue. Loafersi de piele naturală. Atemporal, clasic și îndrăzneț în acelasi timp. Aduagă o cravată ascott pentru un plus de flavor.

TIP: Alege nasturi metalici pentru o ținută cu adevărat spectaculoasă.

EVITĂ: Evită accesoriile colorate care vor încărca prea mult ținuta.

costum cununie civila

Petrecerea.

Deși probabil ai putea purta o mulțime de costume de ginere dandy, te sfătuim să ții cont de toate aspectele atunci când îți alegi ținuta: ce tip de rochie va purta ea, locul în care va avea loc nunta, tematica etc. Un consilier vestimentar te va putea sfătui într-un mod corect ce să alegi. Noi îți propunem două variante. Dacă ziua nunții este în anotimpul rece, poți opta pentru un sacou de catifea într-o culoare puternică: albastru electric, orange, vișiniu royal sau verde smarald. Dacă evenimentul este vara, poți alege un costum la două rânduri de nasturi, dintr-un material cu model. Astfel vei avea o ținută elegantă dar memorabilă în același timp.

TIP: O ținută memorabilă se realizează la comandă. Dacă costumul de ginere nu va pica perfect pe tine, o astfel de ținută pretențioasă poate fi ușor un fiasco.

EVITĂ: Încearcă să nu alegi o ținută mai flamboyantă decât rochia miresei.

 sacou de catifea portocaliu

În loc de încheiere.

Pentru astfel de evenimente speciale, te sfătuim să alegi costume la comandă. Costumele perfecte sunt întotdeauna realizate pe măsurile tale. Discută întotdeauna cu un consilier vestimentar despre ținuta ta de mire! Atenția la detalii va face diferența!

Tu ce tip de mire ești?

Dacă vrei mai multe informații, lasă-ne datele tale aici, și un consultant MARSAY te va contacta în maxim 24 de ore.

Poți vedea pachetele Early Bird aici și dacă ai evenimentul anul viitor, nu uita să te înscrii la concursul unde poți câștiga o ținută de mire completă, în valoare de 5.400 Lei!

@marsayofficial @niccocesari 

Spune-ne părerea ta

Toate mesajele sunt moderate înainte de a fi publicate