Audit de garderobă - 5 cămăși pe care orice bărbat trebuie să le dețină

5 camasi barbatesti

Cămașă regular fit, cămașă slim fit, cămașă cu print floral, print geometric - probabil și tu ai astfel de cămăși în garderoba ta. Cu toate astea, știm că probabil multe dintre ele sunt nepurtate de mult timp. De ce? Fie nu ți se mai potrivesc, fie sunt greu de asortat. De aceea, venim în întâmpinarea ta cu acest articol care să te ajute să îți reogranizezi garderoba. 

Trierea cămășilor

Scapă de toate cămășile care nu mai pot fi purtate din cauza defectelor. Dacă ai cămăși care au materialul rupt, scămoșat, agățat sau sunt pătate, te invităm să ni le aduci la showroom sau să ni le trimiți, iar noi ne vom ocupa de reciclarea lor. În plus, vei primi și un voucher de 50 Lei pentru achiziția unei cămăși la comandă noi pentru fiecare cămașă adusă. 

Renunță la cămășile din materiale sintetice. Adaugă-le și pe cele pe care nu le-ai mai purtat de 1 an. Mai mult ca sigur nici nu le vei mai purta vreodată. Nu uita de cele care ți-au ramas mici sau de cele care nu ți se mai potrivesc. Te sfătuim să le iei pe toate șă le ambalezi și să le donezi. Ca și în cazul celor de reciclat, ni le poți trimite, iar noi, împreună cu Asociația Sfinx Europa, le vom dona către oamenii care au nevoie.

După ce ai parcurs pașii de mai sus, vei rămâne cu acele cămăși bărbătești pe care chiar le vei purta. Mai jos vei găsi o listă cu 10 cămăși pe care orice bărbat trebuie să le aibă în garderobă. Suntem convinși că și tu ai deja o parte din ele, iar pentru restul, te așteptăm în showroom.

1. Cămașa Oxford cu guler button down 

camasa oxford alba

Acest model de cămașă pentru bărbați este o piesă clasică de mai bine de 120 de ani. Datorită versatilității ei, această cămașă bărbătească slim fit cu guler fixat cu nasturi, ocupă locul 1 în topul cămășilor esențiale. Materialul Oxford este un material mai dens, ceea ce îi oferă un aspect smart casual. O poți găsi în retailul clasic atât în varianta regular fit cu buzunar pe piept, cât și în varianta slim fit fără buzunare pe piept. Dacă vei opta pentru o cămașă made to measure, îți poți alege singur personalizările. Noi recomandăm să alegi o tăietură slim, fără buzunar aplicat. Evită cămășile cu logo brodat mare.

2. Cămașa albă de evenimente

camasa alba

Fie că porți sau nu cămăși în mod obișnuit, cu siguranță în viața ta vor fi evenimente la care vei participa. Pentru aceste momente, vei avea nevoie de o cămașă uni sau cu model foarte discret, albă, de o calitate superioară. De cele mai multe ori, aceste cămăși elegante sunt realizate dintr-un bumbac pique. Acest material va menține aspectul elegant și formal al cămășii un timp mai îndelungat. Îți recomandăm ca această cămașă să fie slim fit cu guler cutaway și manșete pentru butoni. Opțional, poți alege nasturi negri sau ascunși. Pentru un plus de originialitate, poți avea inițialele brodate pe manșetă.

3. Cămașa Office

camasa office alba

Nu se compară nimic cu textura, finețea și feelingul pe care ți-l oferă o cămașă din bumbac poplin. Dacă vrei o apariție impecabilă la birou, alege o cămașă cu mânecă lungă, slim fit din bumbac 100%. Cămașa office trebuie să fie albă, bleu sau lila. Pentru zilele mai relaxate, poți alege și o cămașă slim fit cu dungi, neapărat cu mâneci lungi, pe care le poți rula pentru o apariție mai casual. Evită să porți o cămașă cu mâneci scurte. Nu purta o cămașă superslim la birou. După câteva ore nu te vei mai simți confortabil. Alege o cămașă la comandă în schimb, care ți se va potrivi perfect. Evită cămașa din amestec de bumbac cu poliester. Va fi ușor de călcat însă vei avea parte de un confort termic scăzut și de mirosuri neplacute după câteva ore. 

Vezi colecția de cămăși office aici.

4. Cămașa casual

camasa bleumarin

Cămășile bărbătești casual cuprind o gamă foarte variată de modele și culori. Totuși, îți vom sugera 3 modele de cămăși slim fit casual ce nu ar trebui să îți lipsească din garderobă. E bine să ai o cămașă din bumbac bleumarin închis. Este ușor de asortat la o pereche de pantaloni gri sau o pereche de jeans. Te va scoate de multe ori din impas. Deși ne plac cămășile slim fit, îți recomandă să ai și o cămașă regular fit din bumbac gros sau o cămașă din flanel în carouri, pentru serile răcoroase de toamnă. Completează-ți colecția cu o cămașă bumbac albă cu dungi colorate, foarte ușor de asortat la aproape orice pereche de pantaloni de bărbați. Evită cămașa în carouri dacă ai un abdomen proeminent.

Vezi colecția de cămăși casual aici.

5. Cămașa de in

camasa de in cu dungi

Vara, cămașa de in este cel mai bun prieten al tău. Deși în retailul clasic, marea majoritate a cămășilor de bărbați de in au un tipar regular fit cu guler clasic, dacă alegi o cămașă made to measure, vei avea posibilități de personalizare nelimitate. Poți alege o cămașă slim albă, o cămasă bleu, cu dungi sau de ce nu, o cămașă cu motive florale. Recomandarea noastră este să alegi varianta slim fit cu model discret sau uni. Deși cămașa de in regular fit cu buzunar aplicat și guler fixat cu nasturi este printre cele mai populare opțiuni, noi recomandăm cămașa slim fit cu guler tunică, cu sau fără buzunar aplicat. 

Vezi colecția de cămăși de in aici.

Atunci când îți construiești garderoba încearcă să achiziționezi întâi piesele cele mai versatile, fără să ții cont de ultimele tendințe în modă. Abia după ce ai bazele ei, poți trece la diversificare. Dacă ai nevoie de ajutor în organizarea sau reogranizarea garderobei tale, lasă-ne un mesaj aici.

Spune-ne părerea ta

Toate mesajele sunt moderate înainte de a fi publicate