Ce trebuie să știi atunci când ești în căutarea unui costum la comandă

În lumea costumelor bărbătești, costumul bespoke este adesea cunoscut drept etalonul artei croitoriei. Evident, acesta vine de cele mai multe ori și cu o etichetă de preț pe măsură. Alternativa nu este însă doar costumul ready to wear. Există o cale de mijloc: costumul made to measure.

arta costum bespoke

Ce este un costum made to measure?

Pe scurt, un costum bărbătesc made to measure este un costum bărbătesc realizat pe măsură, conform specificațiilor corpului tău. Este complet personalizabil și gata de purtat în 3-5 săptămâni. Mai mult decât atât, prețul este foarte prietenos în comparație cu costumele bespoke (”Bespoke Suits”), apropiat chiar de cele gata făcute. Atenție însă la acele materiale publicitare înșelătoare care promovează costumele gata făcute (”Ready to Wear”) și modificate ca fiind costume made to measure. Poți citi mai multe despre cum să deosebești un costum la comandă de unul gata făcut și modificat aici.

materiale costum la comandă

Pentru a întelege mai ușor diferența dintre un costum made to measure și un costum gata făcut avem un exemplu edificator. Imaginează-ți ca te duci într-o reprezentanță auto și vrei să cumperi o mașină. Cea pe care o iei direct din showroom este echivalentul costumului bărbătesc gata făcut. Dacă îi schimbi ulterior volanul și jantele nu înseamnă ca este o mașină custom made. Pe de altă parte, dacă te duci și îți configurezi o mașină, vei putea alege de la început culoarea, jantele, culoarea interiorului etc. Vei aștepta după ea, însă rezultatul va fi întocmai cum ți-ai dorit. Acesta este echivalentul costumului la comandă. Fie că ești în căutarea de costume casual, business sau poate de sacouri ceremonie, îți stăm la dispoziție cu o gama completă de țesături, potrivită oricărei ocazie. Vezi colecția de ceremonie

Cu alte cuvinte, atunci când alegi un costum realizat pe măsură, vei putea alege toate elementele costumului, până în cele mai mici detalii. Țesătura, nasturii, culoarea butonierelor, brodarea inițialelor sunt doar câteva dintre elementele pe care le vei putea alege astfel încât să se potrivească perfect. Și pentru că un costum realizat la comandă are nevoie de o cămașă made to measure, află că și în acest caz, vei putea alege gulerul, manșeta, nasturii etc. 

materiale camasi made to measure

Fie că îți dorești costume de ceremonie sau casual, de birou sau pur și simplu vrei un costum croit pe măsurile tale, alege să fii informat corect! Nu uita! Nu este nevoie să cheltuiești mii de euro pentru un costum madetomeasure. Există mulți producători de țesături pe piață și prețurile variaza mult. Costumul pe comandă cu o țesătură Scabal va avea un preț de pornire de o mie de euro. Ai însă varianta unui producător precum Vitale Barberis Canonico la care prețul unui costum pe măsură pleacă de la 2.500 Lei. Discută întotdeauna cu consilierul vestimentar despre bugetul alocat achiziției!

Stabilește o programare în showroomul nostru și descoperă lumea costumelor bărbătești! Consilierii vestimentari Marsay îți stau la dispoziție cu sfaturi și ținute creative!

Spune-ne părerea ta

Toate mesajele sunt moderate înainte de a fi publicate