pantofi la comandă

Construcția pantofilor și tipuri de tălpi

pantofi bărbătești la comandă

CONSTRUCȚIA BLAKE

În 1856 Lyman Reed Blake a inventat mașinăria care face posibilă acest tip de construcție a pantofului. Procesul presupune atașarea tălpii de piele direct de partea superioară a pantofului cu o cusătura groasă și rezistentă. Acest mod de fabricare a pantofilor a devenit foarte popular o dată ce artizanii italieni au început să folosească acest procedeu la scară largă. Astăzi, majoritatea brandurilor high-end folosesc construcția Blake pentru producția pantofilor bărbătești.

AVANTAJELE CONSTRUCȚIEI BLAKE

Pantofii bărbătești realizați după metoda Blake sunt ușori, foarte flexibili și au acel design modern dar în aceași timp foarte elegant, cu care ne-am obișnuit deja la produsele de proveniență italiană. În plus, talpa de piele poate fi schimbată. Totuși, datorită faptului că talpa este cusută, nu lipită, rezistența la apă nu este 100%, așa cum este cazul pantofilor cu talpă de cauciuc.

pantofi la comandă
pantofi barbati maro

TALPA DE CAUCIUC

Deși există tradiționaliști care vor spune că talpa de cauciuc nu este potrivită pentru o pereche de pantofi eleganți, confortul oferit de o astfel de talpă, a făcut ca cererea de pantofi cu talpă de cauciuc să explodeze în ultimul deceniu. Datorită faptului că talpa de cauciuc este adezivată de partea superioară a pantofului, rezistența la apă și umezeală este foarte crescută și astfel a devenit favorita clienților din tări cu climat predominant ploios.

AVANTAJELE TĂLPII DE CUCIUC

Principalul avantaj al pantofilor bărbătești cu talpă de cauciuc este confortul oferit. Astfel, pantofii bărbătești cu talpă de cauciuc sunt perfecți pentru purtatul de zi cu zi sau la evenimentele de lungă durată precum nunțile. În plus, această talpă absoarbe cu succes șocurile și este rezistentă la apă și umezeală. 

pantofi vopsiți manual