Rectangle_1677
overlay
DESCOPERĂ CONCEPTUL

MADE TO MEASURE

Conceptul Made to Measure înseamnă mai mult decât un produs făcut pe comandă într-un atelier de croitorie, pe dimensiunile unui client - el este o modalitate prin care poți adăuga vestimentației elementele definitorii ale stilului personal.
Rectangle_1677
overlay
COSTUMUL

MADE TO MEASURE

Conceptul Made to Measure înseamnă mai mult decât un produs făcut pe comandă într-un atelier de croitorie, pe dimensiunile unui client - el este o modalitate prin care poți adăuga vestimentației elementele definitorii ale stilului personal.
COSTUME
LA COMANDĂ
Bine ai venit în universul costumelor la comandă unde totul este personalizabil! 

La MARSAY ești propriul tău designer!
PACHETELE-DE-CEREMONIE-5
Lucrăm cu cei mai prestigioși producători de țesături din lume.
Loro Piana, Zegna, Holland & Sherry, Carnet, Cerruti, Vitale Barberis Canonico.
PACHETELE-DE-CEREMONIE-11
Fiecare ținută realizată la MARSAY este gândită în cel mai mic detaliu pentru a se potrivi perfect cu nevoile tale.
PACHETELE-DE-CEREMONIE-9
Definește-ți stilul vestimentar în funcție de personalitatea ta.
PACHETELE-DE-CEREMONIE-13
bg-loobookbg-loobookNU ȘTII CE SĂ ALEGI?
Stabilește o programare în showroom și discută direct cu un consultant.
CE ESTE UN COSTUM MADE TO MEASURE?
Costumul Made To Measure este în primul rând o investiție. Datorită calității ridicate atât a materialelor folosite cât și a procesului tehnologic de confecționare, un costum made to measure, croit pe măsurile tale, are o durată de viață de cel puțin 10 ani. Mai mult decat atât, datorită faptului că este realizat special pentru tine, ai controlul total în ceea ce privește partea de personalizări: îți poți alege țesătura preferată, tipul reverului, numărul de nasturi și culoarea lor, căptușeala sau poți chiar opta pentru brodarea inițialelor tale pe interiorul sacoului. Posibilitățile sunt nenumărate și poți alege să fii foarte creativ astfel încât costumul tău să fie cu adevărat unic și să te reprezinte în totalitate.

Mai mult decât atât, conceptul made to measure este potrivit pentru orice tip de corp. Un costum la comandă îți oferă posibilitatea de a arăta și de a te simți impecabil, indiferent de structura ta corporală.
2_2663637d-91dd-448b-8871-4bfe9fdedcfa
1_480fdc42-b3da-4af7-9c5e-95ddba6685fe
1_f71637ee-1d22-4e30-960e-4bc4bf91e331
COSTUM BESPOKE SAU COSTUM MADE TO MEASURE?
Decizia de cumpărare a unui costum bărbătesc poate fi dificilă, având în vedere varietatea de oferte disponibilă pe piață. În funcție de metoda de realizare, categoriile costumelor bărbătești se impart astfel: 
  • Bespoke (Bespoke Suits - costume la comandă) 
  • Made To Measure (costume la comandă) 
  • Ready To Wear (gata de purtat)
Diferențele între cele 3 categorii sunt majore, însă de cele mai multe ori, comparația se face între cele Bespoke și Made To Measure, considerate a fi costume la comandă. De subliniat este faptul că în București și în România, în general, foarte multe materiale publicitare informează în mod eronat cosumatorii prin marketarea croitoriei Made to Measure ca și cum ar fi Bespoke! Ai grijă așadar la acele ”Bespoke suits” care au un preț comparabil cu costumele bărbătești Made to Measure - în 99% din cazuri, este doar o informație intenționat transmisă eronat către consumatori.
tailoring-and-alterations
Bespoke este croitoria clasică, ”Tailor Made”, adică realizată de un croitor, printr-un proces integral manual, de la măsurătorile luate pe corpul tău, realizarea tiparului și până la coasere și finisare. Datorită faptului că procesul se realizează în întregime manual, durata realizării unui costum bespoke este între 1 și 3 luni și presupune 3 sau 4 vizite intermediare, înainte de ultima probă. Un serviciu Bespoke în adevăratul sens al cuvântului este rar pe piața din România și vine cu un cost pe măsură.

Costumele la comandă Made To Measure, se realizează plecând de la niște ”etaloane”, în baza cărora tiparele se modifică pe măsurile și cerințele clientului. Ulterior, costumul se realizează într-un proces semi-industrial, ceea ce scurtează foarte mult durata de execuție. Cu toate astea, finisarea costumului se realizează manual, ceea ce oferă o calitate de excepție produsului. În comparație cu un costum realizat Bespoke, un costum Made To Measure are un termen de execuție de 4-5 săptămâni, însă se poate realiza și în 7 zile în cazuri urgente. Un alt avantaj important este că odată ce măsurile tale sunt salvate în sistem, poți comanda alte produse pe măsurile tale și de la distanță, salvând astfel un timp prețios. Prețurile produselor Made To Measure sunt de asemenea mai accesibile în comparație cu cele realizate în regim Bespoke. In cazul cămășilor la comandă în regim made to measure, termenul de execuție este de 2 săptămâni, dar se pot realiza și în regim de urgență in mai puțin de o săptămână.
Imperial-Trilogy-Scabal
COSTUM READY TO WEAR SAU COSTUM MADE TO MEASURE?
MTM_7be4bab5-9b3c-4190-bfc9-5ea601ac9fb8
Așa cum spuneam mai sus, există 3 tipuri în care un costum bărbătesc poate fi confecționat: 
  • Ready To Wear (Off the rack, gata făcut, de la raft)
  • Made To Measure
  • Bespoke
Decizia pe care dintre variante să mergi este la tine, însă este important să cunoști avantajele și dezavantajele. Avantajul unui costum Ready To Wear este că îl poți cumpăra pe loc dacă nevoia ta este urgentă. Cu toate astea, colecțiile din care poți alege sunt limitate, și de cele mai multe ori, sunt necesare ajustări la croitor pentru un fitting cât mai apropiat de corpul tău.

Totuși, dacă îți dorești un costum care să ți se potrivească perfect, să fie personalizat și să fie diferit de celelalte costume pe care le vezi la raft, decizia este una simplă: costumul realizat la comandă - Made to Measure sau Bespoke.
4_06a7c21c-a772-41c0-98f0-0944ae6cdcf3
EXPERIENȚA MADE TO MEASURE?
Un costum croit pe măsurile tale este mai mult decât o piesă vestimentară, este o experiență. Iar noi suntem aici să ți-o facem de neuitat, fie că îți dorești un costum business, un costum de ceremonie, sau un costum casual slim fit. 
Totul începe cu o vizită în showroom-ul nostru și o discuție cu un consilier MARSAY, despre stilul tău personal. În funcție de piesele care îți sunt necesare sau pe care ți le dorești, vei fi sfătuit și îndrumat pentru a face cele mai bune alegeri. Detaliile costumului bărbătesc made to measure sunt stabilite astfel încât să se potrivească cu conformația ta.

În acest moment, începe partea cu adevărat captivantă și creativă deopotrivă - vei alege țesăturile preferate și îți vei customiza fiecare element al ținutei până în cel mai mic detaliu. De la rever, buzunare, căptușeală, nasturi, ață și până la monograma de pe interiorul sacoului, cerul este limita! În ceea ce privește materialele - partenerii noștri sunt cei mai prestigioși producători de țesături din lume - Zegna, Loro Piana, Vitale Barberis Canonico, Holland&Sherry, Cerruti etc. Evident, consilierii vestimentari te vor ajuta în luarea acestor decizii, astfel încât, rezultatul final să fie unul armonios din punct de vedere stilistic iar tu să ai un costum bărbătesc impecabil, fie că este vorba de un costum business slim fit, un costum casual sau poate un sacou de ceremonie. Când discutăm despre costume pe comandă, alegerea țesăturii este foarte importantă. Suntem foarte atenți la detalii atunci când realizăm costumul la comandă deoarece ele chiar fac diferența.

Citește mai mult...

Evident, procesul este la identic și în cazul cămășilor business, cămașilor casual sau de ceremonie. Dacă îți dorești un set de cămăși la comandă, slim fit, care să ți se potrivească perfect, poți discuta cu consilierii vestimentari din echipa noastră, care te vor îndruma în procesul de selecție si de personalizare sau poți alege să îți configurezi singur cămașa, online. Vezi colecția de cămăși la comandă aici! Citește mai multe despre ce înseamnă o cămașă made to measure aici.

După această etapă, vei merge în camera special amenajată, pentru a continua cu procesul de măsurare. Aici îți vor fi luate măsurile în cel mai mic detaliu și vei putea ”simți” cum va fi viitorul tău costum creat la comandă. Vei putea alege un costum cu un tipar slim fit, regular sau large. Indiferent de tiparul pe care îl vei alege, costumul croit pe măsurile tale ți se va potrivi perfect.

Ulterior, vei veni la ultima probă, când vei vedea astfel rodul procesului creator de la prima întâlnire. Vom face ultimele ajustări, în cazul în care acestea sunt necesare și apoi vei putea pleca cu  noul tău costum la comandă (Made To Measure) realizat special pentru tine. Toate măsurile tale sunt salvate în sistemul nostru, așa că, la următoarele comenzi, tot procesul va dura mai puțin, probele nu vor mai fi necesare și vei putea comanda și la distanță, fie online, fie cu ajutorul consilierului vestimentar, prin intermediul aplicației whatsapp orice produs îți dorești: un nou costum business, un costum de ceremonie sau poate doar un sacou de ceremonie. Vezi colecția de sacouri ceremonie aici! Alege un GIFT CARD potrivit pentru un cadou memorabil, la comandă de aici.

În loc de încheiere. Există multe ateliere de croitorie care îți pot face un costum ok, însă dacă îți dorești un costum bărbătesc impecabil, alege MARSAY! Cu noi vei avea parte de o experiență tailor made, un costum de o calitate impecabilă și vei economisi timp la comenzile viitoare. MARSAY este un stil de viața! #marsaylifestyle
VREI UN COSTUM MADE TO MEASURE?
Stabilește o programare în showroom și discută direct cu un consultant.
DE 0
ANI PE PIAȚA DIN ROMÂNIA
0+
CLIENȚI MULȚUMIȚI
0+
PRODUSE LIVRATE
ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Cum fac o programare?

Contactează-ne telefonic sau completează formularul din secțiunea contact iar un reprezentant MARSAY te va suna în maxim 24 de ore.

Cât durează o programare?

În mod normal, o programare durează între 40 și 60 de minute însă poate varia în funcție de nevoile tale.

Ce se întâmplă la prima vizită în showroom și care este durata aproximativă?

La prima vizită în showroom vei face cunoștință cu un consultant MARSAY. În continuare, în funcție de nevoile tale, veți alege împreuna materialul, modelul, personalizările până în cele mai mici detalii după care îți vor fi luate măsurile și vei alege croiala și tiparul pe care viitoare ta ținută le va avea.

Care este prețul unui costum realizat la comandă, respectiv al unei cămăși?

Prețul unui costum realizat la comandă, pe măsurile tale, pornește de la 3.500 lei și crește în funcție de materialul ales iar cel al unei cămăși de la 840 lei. Acesta variază în funcție de finețea și calitatea materialelor precum și în funcție de furnizorul de țesături. Există costume cămăși realizate din materiale exclusiviste, al căror preț poate ajunge până la mii de euro, cum este cazul unei țesături precum Vicuna.

Care este termenul de execuție al unui costum la comandă, respectiv al unei cămăși?

Termenul standard de execuție al unui costum la comandă este de 4-5 săptămâni, iar cel al unei cămăși de 2-3 săptămâni, în funcție de furnizorul de țesături ales. Pentru realizarea acestora în regim de urgentă (10-15 zile) se percepe o taxă suplimentară.

Cu ce materiale lucrați?

În prezent lucrăm cu cei mai mari producători de materiale din lume. Loro Piana, Zegna, Vitale Barberis Canonico, Holland&Sherry, Carnet, Cerruti, Scabal, etc. 
În urma procesului de creatie și trecând prin toți furnizorii disponibili, te asigurăm că vei lua cea mai bună decizie în privința viitorului tău costum la comandă.

Există și produse gata făcute în cazul în care am nevoie de o ținută într-un termen foarte scurt?

În cazul în care ai nevoie de o ținuta pentru un eveniment într-un timp foarte scurt, avem o colecție de costume, cămăși și sacouri ( inclusiv sacouri ceremonie) din care poți alege și care pot fi livrate pe loc. În cazul în care sunt necesare ajustări, acestea se vor realiza în regim de urgență, astfel încât tu să îți primești produsele în maxim 24 de ore, sau chiar în câteva ore dacă situația o impune.

Dacă am un material sau un model preferat dar nu îl regăsesc pe site, se poate găsi materialul și respectiv realiza modelul?

În prezent avem o gamă de peste 7.000 de materiale din care poți alege astfel încât îți sugerăm să faci o vizită în showroom pentru a vizualiza întreaga colecție de țesături. În ceea ce privește modelul, putem realiza aproape orice. În cazul pieselor vestimentare ultra speciale te rugăm să ne trimiți o poza în prealabil pe orders@marsay.ro

Faceți și pantofi la comandă?

Da! În portofoliul nostru de produse se regăsesc și pantofii la comandă. Descoperă colecția de pantofi business, pantofi de ceremonie și pantofi casual!

Este conceptul made to measure potrivit pentru mine?

Da, dacă ești în căutarea unui costum bărbătesc care să ți se potrivească perfect și să îți reflecte personalitatea. Fie că ai nevoie de un costum business, de ceremonie sau casual, costumul madetomeasure îți oferă posibilitatea de a arăta impecabil indiferent de situație. Vezi costumele aici.

Cum pot schimba data sau ora unei programări sau cum o pot anula?

În cazul în care vrei să schimbi data sau ora programării te rugam sa ne contactezi telefonic.

Care sunt modalitățile de plată?

Comanda se poate achita cu cardul, numerar sau O.P. pentru persoanele juridice.

Aveți oferte speciale?

Întotdeauna avem oferte speciale disponibile. Poți întreba despre ele în momentul în care faci programarea sau când ajungi la showroomul nostru. În curând vom avea o pagina dedicată pentru ele. Totodată, în fiecare vineri postam oferte speciale blitz, pe pagina noastră de instagram (story).

Am văzut materiale publicitare cu costume la comandă de zeci de mii de euro. Care este un preț corect pentru un costum made to measure?

Un costum la comandă - made to measure - poate costa de la cinci sute de euro și poate ajunge la zeci de mii de euro în funcție de țesătura aleasă. Spre exemplu, un costum la comandă dintr-o țesătura ultra exclusivistă precum Vicuna, poate ajunge la cateva zeci de mii de euro. Însă nu trebuie să te îngrijorezi. Acestea sunt doar niște variante propuse de producători de țesături foarte exclusiviști. În general, vei plăti între 500 și 1500 de euro pentru un costum made to measure dintr-o țesătură premium.

Îmi pot cumpăra o ținută completă de la Marsay?

Desigur, în momentul de față poți cumpăra de la noi costume, cămăși, pantofi business, pantofi casual, șosete, boxeri, pantaloni și accesorii precum: cravate, papioane, ac de cravată, dar și tricouri din bumbac organic, hanorace și pantaloni de trening. 

În curând vom lansa și alte colecții de produse precum: geci de iarnă, ghete, costume de baie, prosoape, etc. 
Costume bărbați office la 2 randuri de nasturi.
VREI SĂ LUCREZI CU NOI?
Stabilește o programare în showroom și discută direct cu un consultant.